Bändi

Ulla Pirttijärvi & Ulda

ulla-pirttija%cc%88rvi-ulda-2015 Ulla Pirttijärvi & Ulda -yhtye esittää modernia saamelaista musiikkia.Yhtyeen musiinkin keskeinen ajatus on käydä musiikillista vuoropuhelua niin perinteisen saamelaiskulttuurin ja modernin kulttuurin kuin menneen ja nykyisen maailman välillä. Yhtye on julkaissut kaksi levyä ja esiintynyt vuodesta 2009 lähtien Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, USA:ssa, Saksassa, Ranskassa, Venäjällä, Virossa ja Kreikassa. Ulda julkaisi debyyttialbumi “Ulda”  sai vuoden 2012 etnoemma-ehdokkuuden.

Ulla Pirttijärvi-Länsman, joiku, laulu, perkussiot

Marko Jouste, kielisoittimet,laulu, perkussiot

Mikko Vanhasalo, puhaltimet, perkussiot

Ari Isotalo: perkussiot

Lisäksi:

Janne Lappalainen, puhaltimet

Janne Tuomi, perkussiot

UldadikipakA2012Ulla Pirttijärvi & Ulda: Ulda

Yhtyeen debyyttialbumi “Ulda” julkaistiin Inarissa 23.6.2012.  Musiikissa tuodaan esiin erityisesti pohjoiseen luontoon liittyviä teemoja. Esitys on rakennettu siten, että akustinen soitinsäestys antaa tilaa joiun rikkaalle ääniväripaletille ja tukee joiun omaa äänimaailmaa.

Levy oli ehdolla vuoden 2012 Etnoemma-palkinnon saajaksi. Levyn julkaisija on Tuupa Records. (Tuupa Records, TREC-024)

Ulla Pirttijörvi & Ulda Roijk kansi_PES_20160816Ulla Pirttijärvi & Ulda: Roijk

Yhtyeen toinen levy “Roijk” julkaistiin  Ijahis Idja-festivaalilla 20.8.2016. Uuden levyn kappaleet rakentuvat pääosin Ulla Pirttijärven säveltämälle uudelle materiaalille, jota on kuultu yhtyeen konserteissa viime vuosina.

 

Levyn teemana on katsoa perinnettä tämän päivän näkökulmasta.  Miten joiku ja saamelainen perinne elää nykymaailmassa ja mitä se merkitsee henkilökohtaisesti? Vastakohtana edellisen levyn intiimille ja akustiselle äänimaisemalle uudella levyllä kuullaan rytmikkäämpää ja isommalle kokoonpanolle sovitettua materiaalia. Joiun äänenkäyttö yhdistyy laulullisuuteen ja rokkaavuuteen. Nimikappale Roijk tuleekin sanojen rock ja joiku yhdistelmästä. Levyn julkaisija on Tuupa Records. (Tuupa Records, TREC-037)

Ulla Pirttijärvi

Ulla Pirttijärvi aloitti taitelijauransa 16-vuotiaana Beaivvaš-teatterissa ja toimi perustajajäsenenä Angelin tytöt- yhtyeessä, minkä jälkeen hän on jatkanut soolo-uralla työskennellen yhteistyössä lukuisten muusikkojen kanssa. Ensimmäinen soololevy oli Hoŋkoŋ Dohkká (1996), josta Pirttijärvelle myönnettiin Saamelaisneuvoston kirjallisuuspalkinto. Yhteistyössä Frode Fjellheimin Pirttijärvi on tehnyt kolme levyä: Ruošša Eanan (1997), Máttaráhku Askái (2002), Áibbašeabmi (2008). Hän on toiminut Suomessa Lapin läänintaiteilijana vuosina 2004–2007. Pirttijärville myönnettiin Áillohaš-musiikkipalkinto vuonna 2007. Pirttijärvi esiintyy myös mm. Frode Fjellheimin levyllä Aejlies gaaltije – The Sacred Source, Rinneradion levyllä Airo sekä Wimme Saaren leyvllä Mun.

Ulla Pirttijärven diskografia:

2016 Ulla Pirttijärvi & Ulda: Roijk (Tuupa Records, TREC-037)

2012 Ulla Pirttijärvi & Ulda: Ulda (Tuupa Records, TREC-024)

2008 Ulla Pirttijärvi: Áibbašeabmi ‘Longing’ (Vuelie Music, vucd805)

2002 Ulla Pirttijärvi: Máttaráhku Askái ‘In Our Foremothers Arms’ (Warner Music Finland / Innovator 0927 44256 2)

1997 Ulla Pirttijärvi: Ruošša Eanan ‘Russian land’ (Warner Music Sweden AB)

1996 Ulla Pirttijärvi: Hoŋkoŋ Dohkká ‘A Doll from Hongkong’ (Dat O/S, DATCD 23)

1992 The Girls of Angeli: Dolla ‘Fire’ (Finlandia 3984-26853-2)

Ulla Pirttijärvi esiintyy myö seuraavilla albumeilla:

Frode Fjellheim: Aejlies gaaltije ‘The Sacred Source’

Rinneradio: Airo

Wimme: Mun